Hej Cathrine heter jag !

Jag bor i Månsåsen 5 mil från Östersund , jag bor på en liten gård med några hektar mark. Jag har hela mitt liv haft djur omkring mig är uppväxt med hund och katt. Min första husky var Roxy en Alaskan Husky tik som anlände -97.  Roxy och jag hade mycket roligt ihop , senare kom Lotus en Alaskan Husky hane som blev hund nr 2. Jag parade Roxy och Lotus och det resulterade i 6 härliga valpar som var starten till ett eget spann. Under tiden blev jag bekant med en kille som hade Siberian Husky jag var ofta hos honom och hjälpte till med hundarna , han bestämde sig för att sluta och flytta till lägenhet och hips vips stog alla hans hundar hos mig och väntade på nya hem , intressant =) Några hamnade i Holland köparen kom upp hit och hämtade hundarna , senare visade det sig att en av tikarna blivit tjuvparad med min Lotus , lyckligtvis sparde han de flesta valparna och är supernöjd med dom =) Allt eftersom blev det fler hundar och jag var obotligt smittad med "Polarhundsjukan".  Sommaren 2003 anlände Tess min första Siberian Husky tik.   Rasen Rottweiler fick jag kontakt med via Juha som hade en rottis flicka vid namn Mimmi vi levde ihop några år och förälskad i rasen såg jag en annons på en tik och hanvalp till salu , ringde på annonsen och fick kontakt med Thykrans Kennel i Dalarna och 2002 anlände min första Rottweiler Thykrans "Ior" Basco en helt underbar hund vi hade mkt kul ihop. Han är mycket saknad.

Thykrans " Ior " Basco

 

Fler hundar har sedan dess anlänt till Kenneln. Just nu finns 2 Dvärg Pinschrar , 2 rottisar & 8 Sibbar på gården.  Sommaren 2005 parades två Siberian Husky tikar Tess och Aleska. Dessa två tikar kom att bli grunden i min avel på Siberian Husky. 2008 kom min första kull Dvärg Pinscher valpar till världen.

Målsättningen för mig och min kennel är att ha en liten kennel där hundarna är självklara familjemedlemmar. Hundarna bor i lagenliga hundgårdar utomhus men är välkomna in med jämna mellanrum. Avel skall självklart ske med friska och välmående hundar som sen skall kunna användas som drag och utställnings hundar men även som familjehundar till aktiva familjer med ett stort frilufs intresse.

Jag , Bira & ZaaZaa

 

 

Copyright  © Cathrine Ljungdahl