Nyheter

2009-06-02. Alla valparna är nu sålda. Mazze och Frysa har även dom hittat ett kanonbra hem.

2009-05-20. Nytt under till salu. Valparna växer så det knakar och springer nu runt som små vildar =) Finns 2 tikar och 1 hane kvar till salu. Nya bilder på dom kommer inom kort.

2009-05-12. Nu finns bilder på Russia och Zazu under hundarna.

2009-05-12. Ändrat lite små saker här och där , galleriet är ur funktion för tillfället men det jobbas på att få det åtgärdat snarast möjligt =)

2009-05-08. Bilder på Toffies valpar finns nu på till salu sidan.

2009-04-18. Sent igår kväll nedkom Toffie  med 7st valpar. Det blev 5 hanar varav 3 svarta och 2 röda samt 2 röda tikar. Mer info samt bilder kommer inom kort.

2009-04-09. Bara att inse att årstiderna hinner ikapp en =) Snön tinar nu bort och det är snart dags för uppbyggnaden av 2nya gårdar.

2009-04-01. Nu äntligen kan jag uppdatera hemsidan igen =) Bytts ut nå program å grejer suck. Jag har nu lite smått börjat köra in Atlas och Adde vilket går kanonbra , dom drar som tusan hela tiden , Adde är lite väl het för å vara nybörjare men men =) Atlas är lugnare men drar som om han inte gjort annat. Jätte roligt att se. Tjejerna ska jag oxå börja med lite smått innan snön tinar bort helt. Nu får jag köra på kvällstid för att det skall bära. Alliz och Fixa har varit på hd/ad röntgen i Sollefteå. Fixa har en lbp på vänster fram men annars UA och Alliz är UA helt , helt ok resultat.

2009-02-15. Uppdaterat i galleriet och lite här och där , lite nya bilder på hundarna.. Kört hundarna och busat med valparna. Så vackert väder vi går mot våren det känns i solen.

2009-02-13. Uppdaterat lite här och där på sidan. Jobbat förmiddagen idag sen var jag ut med hundarna i det vackra vädret =)

2009-02-11. Hundarna körs för fullt iallafall så fullt det går med bara 3 i spannet men dom är så duktiga och Frysa är jag imponerad utav , hon är kanon duktig i led dessutom i singel led. Om snön ligger kvar till påsk skall valparna börjas att köras in vilket alltid är lika spännande =) X-trail Mazarin har flyttat tillbaka till mig , vilket känns jättebra , roligt att det kommer tillbaka lite av det gamla gardet !! Snöälvens Surix var ja lite tveksam till i början då han mer eller mindre bott som familje hund och bara dragit några ggr men oj han kämpar på som tusan , aldrig en slak lina där inte =) Såå nöjd.

2009-01-18. Uppdaterat under hundar.

2009-01-18. 7 draghundar av rasen Siberian Husky har nu flyttat in på gården i omgångar varav ja fått äran att köpa tillbaka 2st som jag själv fött upp varav 1 ledarhund och 1 wheelhund. 2 tikvalpar är från Lappland Dream Kennel i Blattnicksele och är efter tyska linjer , 3st valpar kommer ifrån Christer S i Lycksele. Alla 5 valpar ser mycket lovande ut , skall bli spännande när det blir dags att köra in dessa.

2008-12-10. Efter dryga året utan hundar har jag nu bestämt att köpa in några draghundar igen. Polarhundssjukan ni vet =)

2008-12-01. Uppdaterat med nya bilder i galleriet. Staketet är klart och fungerar precis som tänkt. Alliz utvecklas mer och mer för varje dag , hon är den lite försiktiga tjejen i flocken medan Fixa är tvärtom =) Vi går i funderingarna att para Toffie med Dumle en sista gång innan Dumle ska kastreras , för mer info se parningar. Han tror nämligen att rottisarna löper året runt vilket blir lite jobbigt i längden suck =)

2008-10-30. I helgen som var tog ja med min mina rottis tjejer till Kramfors på brukshundsutställning. Dom skötte sig över förväntan bra och jag är nöjd med resultaten trots att Alliz fick en 0:a. Fixa fick en 1:a oxå med bra kritik. Kritiken finns att läsa på respektive hunds sida , Alliz & Fixa. I övrigt händer det inte så mkt här just nu. Har kommit en släng snö , brr =) Cleo har lite hormoner i sin kropp och surar en del mot små tjejerna !! Jo förresten det enda som fattas på staketet nu är grindarna som vi förhoppningsvis skall få klara i helgen.

2008-09-09. Idag har gruset till förrådsplattan kommit =) Längtar till det står på plats. Har fått en förfrågan om jag skulle vara någon typ av hästhandlare och det är jag ABSOLUT INTE , utan dom hästar som sålts är av olika anledningar vilket jag alltid skriver ut. Såvitt ja vet säljer dom flesta uppfödare både vuxna och små pga olika anledningar med jämna mellan rum oavsett vilket djurslag man har !! Så trött på folk som inte kan sköta sig själv utan bara måste bry sig i vad andra gör å speciellt trött e jag på folk som inte törs stå för sin åsikt , fegt kallar ja d. Väx upp och sköt er själva !! Kan ju vara så att ni förstör för andra , ta hand om erat eget å skit i andra. Tack för mig !!

2008-09-06. Dagny har nu flyttat till Stuteri Siljuberget i Norge , Dagny var en go häst men vi passade inte riktigt ihop , Lycka Till. Pinnen har oxå flyttat till en ny familj , Pinnen kommer ja sakna men när man inte har utrymme att ha ett stort stuteri och Pinnen inte hade några papper fick ja ta det beslutet trots att det gör ont Lycka Till. Jag har hittat kanonbra hem åt dom båda så det känns bra. Annars händer inte så mkt här. Vi bygger staket för fullt  och hundarna miljötränas mm.

2008-08-09. Har inte hänt så mkt här , kan iaf berätta att Dagny skall flytta till Norge. Amber har fått ett smeknamn Alliz blev det så nu slipper jag få hit grannens hund när ja ropar =) Måste beställa tid och dra vargtänderna på Cleo då hon vägrar ha bett i munnen och vargtänderna är sylvassa.

2008-08-09. Nu finns bilder och egna sidor till Fixa och Amber även Philippa har fått en bild inlagd. Jag hade tänkt kalla Amber för Amber men idag när ja var ute med hundarna å ropade på Amber kom grannens hund halvvägs hit då hon oxå heter Amber =) Så jag måste hitta på något annat att kalla Amber för. Någon som har ngt förslag ?

2008-08-08. Jaha vad har hänt sedan sist då ? Jo en halvsyster till Fixa (Battica) har flyttat hit hon heter Malgomajuddens Amber mer info och bilder kommer inom kort. En social och trevlig unghund , har tänkt ut ett litet mål med mina rottisar och det är att kunna på gågatan i Östersund med båda gåendes fot utan koppel =) Ja jag har en bit dit det vet ja men man måste ju ha något att se fram emot i sitt arbete med vovvarna. Jag har tränat lite skott med Fixa och hon är i detta stadie i d närmaste oberörd vi har även miljötränat i massor och nu har vi ännu en arbetskamrat i Amber med oss på våra resor =). Går i funderingarna på att sälja shettisen Stintans Dagny då tiden inte räcker till åt allt tyvärr. Cleo är kollad med ultraljud och har ett litet föl i sin mage =)

2008-07-17. Cleo har hämtats hem från betäckningen så nu håller ja tummarna hårt att det tagit sig som det ska. Såå lång väntan på hästar bara =) Man är van hundars 63dygn som man tyckt varit lång väntan å nu ska man vänta 11mån *skratt* På lördag ska jag och mamma åka till Vilhelmina för att hämta hem min Battica också blir det ett snabb stopp i Dorotea för sadelprovning =)

2008-07-09. Jag har skaffat mig en rottis igen å denna gång en tik  =) Kan inte leva utan rottis =) Hon heter Malgomajuddens Battica och kommer flytta hit inom kort.

2008-07-06. Philippa som ja tro ja ska kalla Ronja har nu anlänt ett mkt trevligt sto.

2008-06-30. På söndag skall jag hämta hem Högberget´s Philippa äntligen. Cleo är betäckt men stannar några dagar till för säkerhets skull.

2008-06-23. Idag körde jag iväg Cleo på betäckning så nu håller ja tummarna att det tar sig och att det om 11mån tittar ut ett litet föl som isf blir mitt första egen uppfödda föl =) Skulle vilja ha en rottis igen , saknaden efter Ior är såå stor =(

2008-06-03. Har lagt in Cleos utställnings resultat se under hästar och Tunstas Cleopatra.

2008-06-01. 2 ston kommer att flytta hit under sommaren för mer info om dessa 2 titta under hästar. Just nu händer det inte så mkt här , hästarna har blivit släppt på bete och det var mkt uppskattat.

2008-05-23. Ja vad har hänt sedan sist ? Jo nu börja det vankas bete för småttingarna och Pinnen och Rebell skall åka till min kusin på hingst bete tillsammans med henns shettis hingst , Lovis och Dagny kommer gå kvar hemma men innan dom släpps skall stolp och tråd upp så nog finns det att göra =)

2008-05-04. Alla valpar har nu hittat egna familjer och jag har hittat jättebra hem åt alla 6 och det känns jätte skönt. Lycka Till med era nya familjemedlemmar.

2008-04-15. Valparna växer så det knakar och nu är det inte länge tills 2 av dom flyttar , 4:a röda finns fortfarande till salu. Idag när jag och min kusin var ute på en underbar ridtur i solen tyckte jag att border collien Eazys tassavtryck blev lite väl stora i snön , tittade mer noga och upptäckte det var färska björnspår jag såg , vi vände och tog en annan väg och när vi kommit en bit på den dök det upp fler björnspår usch =) då red vi hemåt istället =) Men d blev iaf en dryg timmes tur.

2008-03-22. Nya bilder på valparna snart 4a veckor under till salu samt nya bilder på hästarna.

2008-03-13. Kom hem igen efter en drygt 120mils resa på 1dygn =) Jag hämtade hem 2 underbara ston Wilma på 2år och "lilla" Stjärnan på 1år. Min kusin tog i samma veva hem en liten hingst på 1år alla 3 är super söta =) Bilder kommer inom kort. Oj oj vad Pinnen gjorde sig till 2 tjejer till i sin flock.

2008-03-02. Nu finns bild på valparna under till salu

2008-02-29. Valparna växer å frodas men oj så små =) Man e ju som van husky valparna !! Har beslutat mig för att sälja shettis valacken Uffe till ett lämpligt hem. Kommer med tiden att ta föl på Dagny men först köra n henne och ställa ut henne. Kanske det blir ännu ett sto med tiden vem vet.

2008-02-26. Idag fick Toffie och Dumle sina efterlängtade bebisar det blev 6st varav 4 hanar 3 röda och 1 svart och 2 tikar 1 röd och 1 svart.  Bilder kommer ! Dumle blev oxå pappa till 5 valpar i sundsvall på alla hjärtansdag =)

2008-02-13. Oj vad magen växer och nu sparkar det för fullt =) Finns lite olika gissningar om hur många det är. Vi har även köpt in en vallhundskorsning som jag kan ha med mig ute hos hästarna på ett annat sätt än småttingarna , bild på honom. Har uppdaterat på Blandat galleri och på Parningar.

2008-02-01. Ja nu syns d en valp mage på Toffie hon har en söt liten bula på magen och visar tydliga tecken på att hon har valpar =) Får nu bara hoppas det går bra å att hon inte luras å går tom !! Jamila har nu åkt och det funkar bra. Små hästarna e lite sur men d går över =)

2008-01-20. Nu finns bilder under hästgalleri 2. Jamila skall åka till Inga-Lill och Evelina i Ås på foder. Evelina kommer att skola henne för instruktör vilket jag ser som mycket positivt =) Den chansen får man bara 1ggr. Det känns bra för en kompis till mig känner familjen väl !! Jag själv kommer ha fullt upp med lite personliga saker samt mina unghästar som skall ha massvis med träning. Idag körde jag Uffe och hade med mig Dagny bakom för första gången och det gick jättebra det märktes inte på Dagny att det var första gången !! Dagny skall köras in lite lätt under året.

2008-01-18. Vi väntar med spänning på något tecken att Toffie har valpar i magen men inget ännu =(

2008-01-02. Varit på promenad med unghästarna Pinnen & Dagny , trafik träning . Märks nu mer och mer att Pinnen är en liten hingst =)

2008-01-01. Så då har vi nytt år igen då , det går så himla fort man hinner inte med. Idag fyller alla hästarna år , Pinnen blir 1år , Dagny 2år , Jamila 4år och så Uffe 13år lite lustigt system att 1jan räknas som alla hästars födelsedag =)

2007-12-30. Verkade av Dagnys hovar , Satt på henne sele och träns vilket gick mkt bra. Ska börja köra in henne lite försiktigt i vår/sommar. Jamila rids samt håller på att köras in och Uffe körs.

2007-12-23. Uppdaterat hästar sidan med bild på nytillskottet Stintan´s Dagny. Dumle har haft tjejbesök av en liten Dvärg Pinscher flicka som tyvärr inte har någon stam men jag tror det kommer bli kanon valpar iallafall =)

2007-11-13. Fortfarande i väntan på Toffies löp. Fick idag hem en shettis till en fux valack så nu är det fullt stall , en otroligt söt prick =)  Bild på honom kommer inom kort.

2007-10-31. Smulan fick 5 st kattbebisar =)

2007-10-18. Har varit dåligt med uppdateringar här pga krångel med datorn jag hoppas att den nu ska funka. Här har det hänt massor sedan sist , jag har ju tagit en paus från hundarna och åter upptagit mitt häst intresse igen , skaffade först ett kallblods sto Sorran sedan blev det 2 shettisar mor och son varav sonen bor kvar här hos mig sedan kom en Tinker in i mitt liv ett 3års sto som ja under hösten ridit in =) Jag har gjort om ett gammalt hus till stall vilket blev kanon bra , bilder på det finns här. Jag har 3 sibbar ute på foder 2 tikar och 1 hane varav jag funderar på att para den ena tiken till våren. Toffie Dp:n skall paras så fort hon löper. Till er som undrar visst känns det tomt utan hundarna men på samma vis helt OK jag kommer aldrig att leva helt utan hundar i mitt liv men med så dåliga vintrar tappade ja lusten. Önskar er med hundarna kvar en riktigt Härlig Vintersäsong och Lycka till för er som tävlar.

2007-09-09. Stallet är snart färdigt och hästarna har fått flytta in

2007-07-03. Nu är det stallbygge som tar all tid så det hinner bli klart innan hösten.

2007-04-28. Då har 10st av hundarna flyttat.

2007-04-19. Alla hundar är nu såld. Alla hundar utom 4 kommer att få flytta tillsammans som flock till en ny jätte trevlig familj , jag önskar dom lycka till och tycker det känns otroligt bra att hundarna får fortsätta bo tillsammans. S och Aya kommer tillsvidare att lånas ut till Camilla på Wild Tribe´s Kennel. Till er som undrar =) Visst kommer jag sakna hundarna självklart men det känns bra att så många hamnar på samma ställe , jag kommer att hälsa på dom och jag kommer även fortsätta köra hund men inte med egna hundar !!

2007-04-17. Oj vad fort det gick =(   =) nu är det bara 2 vuxna tikar och 3 valpar 2 han och 1 tik kvar !! Hoppas nu mina änglar skall få det bra i sina nya hem.

2007-04-15. Den 13/5-07 ska jag och Toffie på utställning i Österbybruk.

 2007-04-14. Toffie och Bira va till Östersund för att ögonlysas. Båda med resultatet UA.

2007-04-03. Två valpar finns fortfarande kvar till salu.

2007-03-29. Valparna har idag varit till veterinären så nu är dom bes , vacc och chip-märkta. Alla gick igenom bes UA.

2007-03-25. Nya bilder på valparna finns under Till Salu samt nya bilder på Esset , Aya , Agat och Frost.

2007-03-.  Snöälvens Howaido har flyttat till kennel Wild Tribe's. För mer info om honom ta en titt på www.wildtribes.se  .. Beslutet togs för att han passar bättre som sprint hund än distans. Jag önskar Camilla med flock Lycka Till.

2007-03-17. Vissa säger det kommer mera snö men jag tror inte det kommer några mängder iallafall ,  så nu är alla hundgårdar urskottade från snö och is =)

2007-03-16. Datorn har hoppat igång igen vi får se hur länge , dags att införskaffa en ny. Nu har tavlorna på valparna kommit , deras regnummer finns på deras egen sida under Till salu.

2007-03-12. Pga datorhaveri kommer det dröja ett tag innan bilder på valparna kan uppdateras.
 

2007-02-27. Nya bilder på valparna under Till salu

2007-02-22. På lördag åker vi iväg och hämtar hem ännu en Dvärg Pinscher en liten Bimlis Shootsie. En 12veckors svart hane.

2007-02-20. Nya bilder på valparna under Till salu

2007-02-13. Nya bilder på valparna under Till salu !!

2007-02-06. Uppdaterat lite här och var bla i Drag galleriet och på Till salu där bild på valparna finns.

2007-01-31. Bira och Howaido har nu blivit stolta föräldrar till 6 st valpar . 3 utav varje kön , det blev 5 vita och 1 fläckig trodde det skulle bli grå/vita endast så jag blev aningen förvånad =)

2007-01-24. Varit ute med hundarna -10 och strålande sol , det är livet =) Hundarna är under full träning. Tränar dom 4-5 dagar i veckan.

2007-01-22. Var ute på tur med hundarna , äntligen bra med snö och perfekta spår =) Biras mage växer och det sparkar för fullt =)

2007-01-20. Tomas från Piteå var hit och hämtade hem , Snöälvens Frysa , Flash och Heidiburghs Azzar.

2007-01-10. Uppdaterat lite under hundgalleri.

2007-01-04. Uppdaterat på till salu. Tränat hundar ett x antal gånger , alla jobbar bra =) men var e snön ?? Så tråkigt...........

2006-12-21.Azzar , Driva och Frost har flyttat tillbaka hit.

2006-12-15. Agat och Opal fick sitt 12v vaccin och Blizze blev vaccinerad , besiktad UA & chipad. Alla tre valparna får beröm =)

2006-12-11. Uppdaterat med lite nya bilder på några utav hundarna. Grejat lite under till salu. Tanana flyttar hem till Vox Celesta´s Kennel på fredag 15/12-06.

2006-12-03. Uppdaterat på till salu.

2006-11-28. Is överallt suck. Bira och Howaido har parats se mer under valpkullar. Det löps för fullt =( Inge kul med halvgalna hanar =)

2006-11-19. Träningen är i full gång och alla hundarna jobbar på bra. Det har kommit en liten Toffie till gården som är en liten Dvärg Pinscher tjej.

2006-11-07. Zoya har efter en tragisk olycka gått bort idag =( RIP Zoya vi saknar dig.

2006-11-07. Valparna har idag varit till veterinären det gick bara bra. Alla UA.

2006-11-04. 7 veckors bilder på valparna. Kört släde i veckan =) Bilder finns i draggalleriet. Lika roligt varje år !!

2006-10-23. Chivas har flyttat till Stefan och nu finns 5 v bilder på valparna.

2006-10-15. Nya bilder på valparna , Aya , Frysa och Esset.

2006-10-14. Tränat hundar , alla går jättebra =)

2006-10-13. Azzar ögonlyst UA. Träning av hundar.

2006-10-06. Nya bilder på valparna samt i hundgalleriet.

2006-10-02. Kennelnamnet är nu godkänt och klart att använda. Det blev Snöälvens =).  Tränade hundarna , kuperad terräng som väg och skog =)

2006-09-30. Tess , Gråben och Kinoo ögonlystes alla 3 med resultatet UA. Nya bilder på Tess valpar. Tränat hundarna , alla jobba på bra =)

2006-09-24. Driva och Frost flyttade idag hemifrån !!

2006-09-23. Idag flyttade Team Amarox S och Team Amarox Aya hem till mig på prov , jätte trevliga tjejer.

2006-09-22. Bilder på Tess valpar under till salu. Kinoos valpar var till vet och alla blev UA fick sin spruta och sitt chip.

2006-09-19. 7 veckors bilder på Kinoos valpar inlagd. Tid hos vet på fredag.

2006-09-15. Tess fick sina små idag det blev 6st som vägde mellan 400-500g. Mer info samt bilder kommer inom kort.

2006-09-11. Ny bild i hundgalleriet hundgalleriet. Bytt ut bilderna på dom flesta hundarna.

2006-09-10. Lagt ut några nya bilder i hundgalleriet samt 6 v bilder på valparna... Alla hundarna älskar att få komma ut i rastgården och springa så gott som varje dag =) så roligt att se dom !!

2006-09-09. Drivas ägare har varit här på besök , samt Hampus ev valp intresserad. Idag bär det av till Kennel Vox Celesta´s för att hämta hem Indian Tribe Husky´s Tanana som skall lånas över säsongen.

2006-09-05. Kinoo , Azze och Gråben kommer att ögonlysas den 30 september.

2006-09-04. 5 veckors bilder finns nu på valparna under till salu..

2006-08-31. Uppdaterat lite här och var bla nya valpbilder.

2006-08-27. Idag har jag , ZaaZaa & Howaido varit till Lit på utställning resultat finner du på den enskildes sida , det gick över förväntan , tyvärr blev det inga bilder då det visade sig på plats att batterierna var död =(. Roligt att träffa folk å surra hund med =)

2006-08-25. Nya bilder på valparna finns under till salu.

2006-08-24. Valparna har nu fått sina stamtavlor. Det är nu full fart på dom små liven =) Nya bilder kommer inom kort.

2006-08-16. Syn och Zilver har nu flyttat och dom trivs jättebra i sina nya hem.

2006-08-15. Valparna växer å frodas. Syn kommer att flytta till Camilla då hon passar bättre in bland hennes hundar. Nya bilder på valparna. Valparna är Dolda Felförsäkrade i 3år.  Ny bild på Iors sida.

2006-08-10. Valparna har nu öppnat sina ögon å oj så söta dom är =)

2006-08-07. Nya bilder på valparna finns under till salu.

2006-08-05. Mazarin utställd i Svenstavik fick en 2:a , domare Karsten Grönås.

2006-08-03. Uppdaterar med nya bilder i Galleriet under hundar.

2006-08-02. Uppdaterat med valpnamn. Dom skall heta Frysa , Driva och Frost.

2006-08-01. Den 5/8 åker jag med Mazarin till Svenstavik på utställning.                              

2006-07-31. 3st valpar fick Kinoo tidigt imorse , det blev 2 tikar och 1 hane , bilder finns under till salu.

2006-07-30. Nu är det inte långt kvar för Kinoo , hon har frossa och ligger mest å trynar =)

2006-07-24. Har badat Howaido , Chivas , Zilver , ZaaZaa och Mazze än så länge =) Så vit Howaido och ZaaZaa blev =) Nu börjar även rastgården lida mot färdighet känns skönt.. Känner hur det sparkar i Kinoos mage endast några dagar kvar nu !!

2006-07-21.Vi har idag börjat med rastgården. Hundarna ser ut att trivas bra i sina nya hundgårdar =) Nu nalkas det bad för alla hundar.

2006-07-19. Varit till vet och vaccinerat.

2006-07-18. Hundarna har nu flyttat in i sina nya hundgårdar =)  Det blev och känns så himla bra i  morgon bär det av till vet med några för vaccinering.

2006-07-14. Gör om parningen jag gjorde i fjol mellan Tess och Gråben som blev ett mycket lyckat resultat.

2006-07-06. Idag kom ett brev på posten som sa att kennelnamnet blivit godkänt så nu väntar jag på att protesttiden skall gå ut 1/10-06 , kul !! Bräderna till golvet har kommit , så nu är det golvläggning för fullt här !

2006-07-02. Nya bilder i Galleriet under Bygget.

2006-07-01. Uppdaterat med nya bilder på Syn , Azzar och Zoya samt i Galleriet. Golv brädorna är beställd och kommer till veckan =) Snart snart klart  sköönt =) Varit till sjön med Zoya & Ior , det är aningen för kallt för ett människo dopp ännu !!

2006-06-22. Bygget börjar närma sig sitt slut =) Nån enstaka mellanvägg , golv och lite nät kvar sen är de relativt klart =)

2006-06-13. Bilder på hundgårdsbygget finns under Galleri , 7.

2006-06-10. Hundgårdarna börjar få form. Känns skönt. Man spikar så armen domnar bort =) Bilder kommer snart i galleriet. Nu är det inte allt för långt till hundarna kan flytta hem för gott =) (Hundarna har bott i gårdar hos mamma & pappa sedan augusti) För alla som inte vet köpte vi hus i januari och inte haft möjlighet att bygga hundgårdarna på tjäle och snö =) Nu byggs helt nya upp med trägolv =) En stor rastgård kommer oxå att byggas upp men först hundarna hem =) !!

2006-06-02. Nu har hundgårds bygget startat på allvar , känns jätte kul äntligen =) Kinoo och Azzar har parat sig ungefär 16 ggr aldrig varit med om maken ?! Katten Leia som finns på gården har idag fått 4 st kattungar , 3 st finns till salu för 50kr/st.

2006-05-22. Idag bestämdes att 2 nya hundar kommer till kenneln , dom kommer hem på torsdag. Se vidare under Siberian Husky

2006-05-20. Gjort om i princip hela sidan. Nya bilder i galleri nr 7.

2006-05-19. Uppdaterar lite här och där bla inavelsgrad på alla hundarna. Kinoo har börjat löpa =) Äntligen.

2006-05-05. Klippt alla hundars klor. Varit till sjön med Ior och Zoya och myst. Har idag skickat in ansökan om kennelnamn.

2006-05-01. Nu är allt färdig grävt nu väntar jag bara på gruset och bräderna. Ännu en hund har tillkommit , Silver heter han och är 3½ år gammal , mer info och bilder kommer senare.

2006-04-30. Nu har grävaren och pappa anlänt , han ska gräva till uppe där hundgårdarna skall stå så marken blir jämnare att bygga på sen ta bort lite stubbar och jämna till lite mark även på gården. Min farbror Sten skall hugga ner ett gäng träd och forsla iväg på sågning till golvet och en del utav väggarna !! Känns skönt att det äntligen börjar hända något =) Det kommer bli 5 st gårdar som är 25kvm och 1 som är 30kvm.

2006-04-20  . Zoya flyttade till oss och oj vilken söt frisk fläkt =) Det går jättebra tillsammans med Ior.

2006-04-13. DP tiken Zoya har idag varit på besiktning och det gick bara bra =). På måndag kommer Jana att åka hem till min vän Camilla. Camilla ska låna Jana ett tag =) Får på måndag hem min turistsläde.

2006-04-06. Körde hundarna , valparna var med en bit funka jätte bra =) Uppdaterat på galleri. Till minne av finns nu under galleri.

2006-04-02. Prov körde "valparna" idag , inga problem va som dom inte hade gjort annat =) ZaaZaa gick i led en bit med sin mamma utan problem =)

2006-03-03&04. Fredag och Lördag var jag , ZaaZaa och Howaido till Åsarna dels för att hjälpa Camilla och dels för att titta och miljöträna. Lite läskigt var det till en början men sedan vääldigt intressant =)

2006-02-28. Kenneln kommer att utökas med en liten Dvärg Pinscher tik , vi hämtar hem henne påskhelgen. =)

2006-01-04. Imorgon blir det flytt =) Kul men kallt =) Möbler skall flyttas å hundgårdar skall byggas , varför har dygnet bara 24h ??

2005-12-18. Uppdaterar med nya bilder , höjd och vikt på alla vuxna hundarna.

2005-12-13. Nu funkar det igen =) Hänt en del saker. Idefix flyttar nu på fredag till Orust ,  Petula kommer oxå byta hem men på halvfoder till Sollefteå. Belix är fortfarande till salu. Hundarna tränas för fullt , tyvärr är vädret inte vad jag och hundarna vill =( så nu blir det barmark igen.

2005-11-27. Idag körde jag släde igen =) ZaaZaa fick följa på julmarknad å gissa om d va roligt =) Nya bilder på valparna och slädturen kommer inom kort.

2005-11-22. Igår körde jag hundarna framför släden. Gissa om de va roligt =) Hoppas nu bara snön håller i sig.

2005-11-20. Har glömt å berätta för er att jag börjat träna hundarna , det funkar bra. Narga och Chivas går super. Narga helt cool lugn medans Chivas ogillade linorna första gångerna.

2005-10-13. Tess valpar har varit till veterinären och blivit besiktade , chipade och vaccinerade. Besikningen var UA på alla valpar. Midia är såld till Monika i Alingsås och Surix är såld till Eva i Dorotea.

2005-09-27. Aleskas valpar har fått namn. Vita hanen heter Howaido som betyder Vit  , Vita tiken ZaaZaa som betyder rusande vitt vatten , fläckiga hanen Tenzai som betyder prickig och fläckiga tiken Fuiri som betyder fläckig. =) Alla namn är översatt från Japanska

2005-09-10. Uppdaterat med lite nya bilder på både Tess och Aleskas valpar. Idag har jag varit ute hos hundarna klippt klor och myst med dom !! =)

2005-08-31. Aleska fick sina små =) Blev 2 hanar och 2 tikar där oxå =) Bilder finns under valpar..

2005-08-25. Det blev 5 valpar i slutändan. Nu finns bilder under valpar. =)

2005-08-24. Tess har hitintills fått 4 st söta små valpar 2 hanar och 2 tikar , väntar å ser om det är färdigt så eller om d kommer flera , ser lite misstänksamt ut.. =) Bilder osv kommer under morgon dagen.

2005-07. Sommaren har kommit , jag och hundarna har varit till sjön och badat flera gånger.

2005-06-27. Aleska var till veterinären och besiktades UA rakt igenom. Aleska Nawarin & Vox Celesta´s Pinto parade sig satt ihop 20min. Äntligen efter allt som varit kring papper med henne !! :o) Nu den 30/6-05 har dom hunnit med 7 ggr samanlagt.

2005-06-24. Igår körde jag upp Aleska till sin partner Zpader. Kul. Trist bara med denna väntan som är :o) Blev partner byte på Aleska till Pinto istället då Zpader inte gillade hennes framfusiga sätt.

 

Copyright © Cathrine Ljungdahl